sobota 20. augusta 2011

AMX-56 Leclerc a ZSU-23-4 Shilka

Po dlhej dobe plnej dovolenky, rôznych akcii a snáď nikdynekončiacej kríze vôle (fotiť) a múzy mám pripravené ďalšie stavebnice na stole k striekaniu.

Leclerc
Stavebnica od Tamiye 1/35. Ťažko stavebnici niečo vytknúť, bola to veľmi rýchla a príjemná stavba. Prázdne miesto v koši na veži vyplním nijakými stočenými celtami, krabičkami a asi ho celý nijakou celtou prekryjem. Okrem koša a ocelových remeňov ktoré držia prídavné barely je stavba prakticky bez úprav. Asi najťažšie na celej stavbe bolo rozhodnúť sa medzi francúzskou NATO kamuflážou alebo pieskovou variantou spojených arabských emirátov. Rozhodnutie nakoniec padlo na NATO.



Shilka ZSU-23-4
Stavebnica od Dragonu 1/35. Stavebnica je staršieho dáta a to sa dosť výrazne podpísalo na jej kvalite a aj na prácnosti. Pravdou je, že je stále "jediná a tudiž nejkrásnejší". Stavbu som si (v nádeji že mi to pomôže) okorenil leptami od Eduarda. Lepty stavebnici výrazne prospeli ale neuveriteľne predĺžili čas stavby. Mnoho detailov bolo nahradených leptom, niektoré som vysochal z toho čo ponúkala stavebnica a niektoré "hlúposti" som doplnil vlastnoručne z drôtu, dreva atď. Pojazdové kolesá sú dosť hrubé a len zdiaľky pripomínali realitu a tak som sa rozhodol ich nahradiť kolesami zo stavebnice PT-76 od Trumpeteru. Náhrady sa dočkali aj hlavne, vymenené za kovové od RB modelu.
Stavebnici chýba ešte zopár detailov a pôjde sa aplikovať surfacer! :)


2 komentáre:

Matej "KaVečko" Paluda povedal(a)...

Konečne poriadne fotky. No vyzerá to na dobrej ceste, modulácia na Leclercovi sa mi páči, v podobnom štýle ešte urobiť korbu a super. Hlavne to dotiahni aspoň jedno do konca v blízkej dobe, aby bolo na čo pozerať.

Vrabec povedal(a)...

toš sa budem snažiť to dotiahnuť až do zdárneho konca ... ako sa hoorí uvidíme :P ... A ta veža ešte nie je modulovana aj keď to tak vypada ... to len lieh urobil taký efekt zaujímavý :) (tiež som si hovoril že to nevypada najhoršie :D )